Intentieovereenkomst met SSW voor 30 sociale- en middenhuurwoningen

Ontwikkelcombinatie Aalberts ontwikkeling & DID Vastgoedontwikkeling kiezen voor samenwerking met SSW

Ontwikkelcombinatie Aalberts ontwikkeling & DID Vastgoedontwikkeling, de huidige eigenaren van het oude politiebureau in Bilthoven, ondertekenden op 5 juli een intentieovereenkomst met Woonstichting SSW voor de ontwikkeling van circa 30 sociale- en middenhuurwoningen op deze locatie.

Danny Visser, de bestuurder van Woonstichting SSW, is erg blij met de nieuwe woningen.
“Op dit moment moeten woningzoekenden in onze gemeente bijna elf jaar wachten op een sociale huurwoning. Ook aan middenhuurwoningen is een schrijnend tekort. Met deze 30 nieuwe woningen lossen we het woningtekort natuurlijk niet op, maar het is wel een belangrijke stap in de goede richting. Na jaren waarin er nauwelijks bouwplannen van de grond kwamen, is dit echt heel goed nieuws voor woningzoekenden.”

Het plan
De sociale- en middenhuurwoningen maken deel uit van een nieuwe woonbuurt op het voormalige terrein van de politie en de gemeentelijke volkstuinen aan de Leyenseweg in Bilthoven. Het plan biedt een gevarieerd woningprogramma voor verschillende doelgroepen. Met zowel grondgebonden woningen als huur- en koopappartementen. De stedenbouwkundige indeling is, om in termen van de naastgelegen historische wijk Vogelenzang te blijven, geïnspireerd op het vogelnest principe. Daarbij worden de woningen gebouwd rondom een veilige en groene oase van rust waar buurtbewoners kunnen ontspannen en elkaar ontmoeten.

Vervolg
Na een intensief participatietraject met buurtbewoners, is het de verwachting dat de gemeenteraad na de zomer een besluit neemt over het plan. Vervolgens wordt het ontwerp van de woningen gemaakt en zal de bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden. In de tussentijd (in ieder geval tot de zomer van 2022) kunt u voor allerlei leuke activiteiten terecht bij Buro Lou die het gebied nu alvast nieuw leven inblazen. Geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject kunnen zich aanmelden voor de projectnieuwsbrief via www.leyenseweg.info. 

 

Op de foto ziet u de ondertekening in de tuin achter het oude politiebureau door (v.l.n.r.) Henri Pleizier (Aalberts ontwikkeling), Danny Visser (Woonstichting SSW) en Galtjo van Zutphen (DiD Vastgoedontwikkeling) is de eerste stap naar de realisatie van circa 30 nieuwe huurwoningen in een nieuwe woonbuurt in de gemeente De Bilt.

foto: Keri Stoelinga (https://www.facebook.com/KeriStoelingaPhotography/) 

050721 ondertekening intentieovereenkomst nieuwe huurwoningen 050721 ondertekening intentieovereenkomst nieuwe huurwoningen