top of page

Frietkraam met liefde voor de flat Evenaar

Woonstichting SSW kwam ter afsluiting van de verduurzaming van de middelste flat aan de Kometenlaan met een frietkraam langs. De groene flat die Evenaar heet, ziet er weer netjes uit en ook de lift is helemaal vernieuwd. De flat heeft nu een energielabel B. En die was eerst F. Dus dat moet gaan schelen in de winter!

Ongeveer 30 bewoners waren present bij het opengaan van de frietkraam om 12.00 uur en ook de mensen van aannemer Talen vastgoedonderhoud waren aanwezig. De betrokkenen van SSW, die soms al maanden bezig waren met de voorbereiding, konden even ademhalen. En genieten van heerlijke friet, kroket op brood of andere snack. Gekoeld drankje erbij... want de zon scheen volop en het kwik steeg al snel naar 31 graden!


Toen bijna iedereen een frietje had vertelde Emile Driesen, manager Vastgoed & Ontwikkeling van SSW in een korte toespraak dat het fijn is het project feestelijk af te kunnen sluiten met elkaar. Hij vertelde dat gemiddeld een 7,9 voor het totale project en de uitvoering is gegeven. Dit betekent wel dat niet iedereen even tevreden was. Sommige bewoners waardeerde het niet dat de flat verduurzaamd werd. Maar ook de afsluiting van het gas en overstap naar elektrisch koken was voor sommige niet prettig.

Ook Woonspraak was aanwezig en kreeg op verzoek van Marlène Clarck de noodopvangunits te zien, ook vanbinnen. Grote en kleine units stonden vrij dicht bij elkaar maar waren binnenin van alle luxe voorzien. De units waren bedoeld voor mensen die gedurende hun verbouwing even tot rust wilde komen of voor een aantal weken daar zelfs konden wonen. Tijdens de verduurzaming van de eerste twee flats (de laatste is klaar, ongeveer eind november 2022) kreeg ook Woonspraak veel klachten te horen. Kan ook bijna niet anders, want 90 huishoudens per flat is een hele klus om klacht-vrij te doen.

Om ongeveer 13.30 uur werd de frietkraam ‘Frietenliefde’ gesloten en gingen de meeste weer naar binnen.

145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page