top of page

Nog (steeds) geen energietoeslag 2022?


Deze regeling loopt tot 1 december 2022!

U vraagt de eenmalige energietoeslag van ongeveer € 1.300 aan bij uw gemeente. U kunt de energietoeslag aanvragen als u minder verdient dan € 1.310,05 (alleenstaande) of € 1.871,50 (samenwonend) per maand. U kunt de toeslag aanvragen tot 1 december 2022. Vanaf dan niet meer. Als u een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering ontvangt, dan krijgt u de toeslag automatisch.


`Energietoeslag ontvangen heeft geen gevolgen voor uw uitkering of toeslagen. De gemeente bepaalt wanneer de toeslag wordt uitgekeerd. Dit kan ook in delen gebeuren.’

Rijksoverheid waarschuwt voor nephulp!

Ga niet in op e-mails, sms’jes of telefoontjes van mensen die zeggen dat u recht hebt op energietoeslag. En die uw gegevens vragen. Dit zijn criminelen. Wilt u weten of u recht heeft op energietoeslag? Neem dan contact op met uw eigen gemeente.


Toeslag niet nodig dit jaar?

Let op! Heeft u de toeslag niet nodig dit jaar, vraag hem dan toch aan. Want volgend jaar is het onduidelijk of de toeslag ook wordt toegekend. En zeker is dat de energieprijzen (veel) hoger zullen zijn dan nu!


Meer informatie kunt u krijgen via onze gemeente De Bilt:


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page